Rólunk

Köszöntelek kedves vendég!

Villány szívünkbe markoló szépségével, és az itt élő zömében sváb nemzetiségi lakosságával, és természetesen a jó boraival tiszteli meg az idelátogató borissza vendégeket.

A tisztelet az ősök iránt, a hagyomány szeretete, és az a kis huncut sváb jókedv ami legfőképp jellemezhet minket. Családunk a 18 sz.-tól jelen van a borvidéken, a szőlő szeretete és a borkészítése mindig is jelen volt a családunkban. Ezek hatására döntött a család, hogy 2015 decemberében megnyitja saját vendéglátó helyét, ahol az idelátogató vendég, megkóstolhatja  a sváb stifuldert, a méltán híres villányi borokat, és a helyben készített saját terméket, mint például a szőlőlevet, borlekvárt.

A családi vendégházat teljes egészében mi üzemeltetjük, drága feleségem és édesanyám a háttérmunkálatokat végzik, jómagam a „nehezebb” feladatot vállaltam magamra, fogadom a vendégeket egy jó pohár villányival.

A rögös útjaim során, megfordultam rengeteg helyen, és rengeteg sok mindennel foglalkoztam, kevésbé érintett meg a szőlő és bor szeretete, annak ellenére, hogy édesapám és nagyapám próbált ezen a nem oly egyszerű néha komoly rögökkel teli úton vezetni. 25 éves koromban ébredtem rá arra, hogy mit is jelen a szőlő, és markolt meg annyira, hogy ráébredjek arra amit nagyapám is mindig büszkén vállalt, mi sváb nemzetiségűek vagyunk, akik szeretik a természetet és föld nélkül csak egy üres borospohár vagyunk.

Most már büszkén államat felemelve, teliszívott tüdővel megyek a szőlősorok között átérezve az ősök verejtékes munkáinak gyümölcsét, megérettem a teli borospohárra.

Szerencsére a családom támogat ebben, a feleségem Tünde a nehezebb időkben is mindig pozitív gondolatokat ébresztett bennem, két gyönyörű fiam, Zsombor aki 4 éves és Bercel aki 1 éves, reményt ad a jövőben, hogy nem veszhet el a hagyomány, nem múlhat el remény a föld szeretete iránt.

Boraink között, a hagyomány megőrzése mellet, a friss ropogós rosétól a testes vörösig mindent meg lehet kóstolni. Remélem egyszer ellátogatsz hozzánk, hogy megismerd a sváb vendégszeretetét, na erre koccintsunk!

PROST….

Foglaljon szobát

© Minden jog fenntartva: HehlAz oldalt készítette: